Navigaatio

keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Gingan väkivaltaisuus eri saagoissa osa1

Pitkästä aikaa jotakin postailen, joten nauttikaa tai älkää, nimittäin tämä blogi jää melko epäaktiiviseksi. Jääköhän tämä viimeiseksi postaukseksi?...

Aiheenamme on tänään Gingin väkivaltaisuus era saagoissa (mukaan lukien, GNG, GDW,GDW:O: n saagat).

VAROITUS: Teksti sisältää verisiä kuvia! Älä lue, jos et ole varma, että pystyt kestämään kuvia!


Hopeanuoli

Alkuperäinen Akakabuto-saaga oli animena toteutettu hyvin. Suomenkielisessä animessa taas ei ole paljonkaan kovin raakoja kohtauksia. Hopeanuolen Akakabuto-saaga eteni hyvin, mutta mangassa väkivaltaisuus näkyy minusta vähemmän kuin animessa. Miksi? Luulen, että veri ja värillisyys tekevät animesta kourallisen raaemman, kuin mangassa. 
Minusta Hopeanuolen turhat kuolemat (esim. sivuhahmojen jatkuva teloittaminen) on juonen kannalta, vain pelkkää veriroisketta. 

Hopeanuolen ikäraja voisi leikkaamattomana olla, jopa K-14 juuri sen väkivaltaisuuden ja turhien veriroiskeiden takia. Suomessa ikäraja on K-11, joka on ihan hyvä, kun siinäkin lentää silti aikas paljon verta. 
Jos tätä Akabuton kuolemaa miettii, niin ei se enään tunnu niin raa'alta, kun sen on katsonut miljoonia kertoja. Mutta jos sitä kerran katsoo ja 4. vuotiaat isoveljen/siskon kanssa ekaa kertaa niin sanon, vaan, että "Hopeanuoli on väkivaltainen, mutta pikkuvesselit kestää, katsomalla aina poispäin, kun joku kuolee"
Hopeanuoli on hyvä näin ja on aina!  Väkivaltaisuus koirien keskuudessa ei ole minusta niin rakaa, kuin, jos ihmiset tappelisivat karhua vastaan. Jos ihminen haavoittuu en voi katsoa näkyä! 

Susisaagaan en ole sen koommin tutustunut, mutta voin kuvien perusteella sanoa, että se olisi jopa hiukan väkivaltaisempi. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti