Navigaatio

torstai 17. heinäkuuta 2014

Ginga ja suntuubi?

En ole sitten pitkään aikaan mitään postaillut. Yritän panostaa tähän blogiin enemmän, mutta kesä tuntuu vievän kaiken ajan. Mutta siirtykäämme illan aiheeseen, joka käsittelee Gingaa ja suntuubia? Mitä ne luovat yhdessä?

Gingasivuja on varmaan on miljoonia, mutta niitä ei usein tavoita. Useimmat sivut lopettavatkin juuri tämän takia. Google ei näytä,  kuin ne osuvimmat tulokset. Ylläpitäjä on tehnyt sivuistaan hienot ja käyttänyt siihen aikaa ja vaivaa turhaan. Ei kävijöitä. Mistä tämä sitten johtuu? Googlesta? Sivun "ginga" aiheisuudesta? Vaiko sivun kävijämäärästä? Uskon, että nämä eivät ole suurimmat syyt vaan se ettei ylläpitäjä mainosta ahkerasti. Mutta entä jos sivun aiheena on ginga?


Suntuubista olen löytänyt monia ginga-aiheisia sivuja, vailla kävijöitä ja ylläpitoa. Sivuilta löytyy paljon tarpeellista tietoa ja asioita. Mutta eikö yksinkertaisesti kannata perustaa gingasivua, kun jokainen karttaa aihetta?
Minun mielestäni, kyllä. Jokainen saa perustaa semmoisen sivun josta pitää. Kunhan ylläpito on aktiivinen voi kävijäkin luottaa, että hänen kysymykseensä vieraskirjassa vastataan.

Olen törmännyt myös sivuihin suntuubissa, joissa näytetään omia ginga-aiheisia piirrustuksia. Monet kommentit oli täynnä kaikkea ihan turhaa. "Hyi! Yök! Mikä possu toi on!"  Ei omasta mielestäni mitenkään kannustavaa. Tämäkin voi olla yksi syy sivujen epäaktiuteen.
:Luulen, että suntuubissa oli gingasivujen valloitus vuosina, 2006-2009. Monilla sivuilla lukee: "Perustettu vuonna 2007". Ehkäpä väki kyllästyi gingasivujen valloitukseen ja alkoi siksi haukkumaan sivuja lokaan. En tiedä.
~Sivuni~

Yhteen asiaan olen törmännyt myös. Aika monen gingasivun ylläpitäjä on n. 9-11 vuotias. Tämäkin voi olla syy, mutta ikä ei estä tekemästä omia sivuja. Itsekin olen 12 vuotias ja minulla on myös ginga-aiheinen sivu suntuubissa. Sinne ei ole kukaan vielä tullut valittamaan. Mistäs kiikastaa? Siitäkö, että ei jakseta enää valittaa? Kuka tietää...

Vastaukseksi syntyy siis, että suntuubi ja ginga luovat yhdessä juuri sitä mitä sinä tahdot. Se on täysin sinun päätettävissäsi.

Onko teillä ginga-aiheisia sivuja tai kokemusta tuollaisista sivuista?

1 kommentti:

  1. Tässäpä aihe, josta meikäläisellä saattaisi löytyä vähän lisää sanottavaa.
    Ginga-fanisivujen määrä ainakin suomalaisissa fanipiireissä on huikea johtuen yksinkertaisesti sarjan suuresta suosiosta etenkin mainitsemassasi ikäluokassa, jonka kyllä jakaisin oman kokemukseni mukaan enemmänkin siihen 10-14 ikävuoteen. Nuorien, melko tuoreiden fanien on tapana olla erittäin innostuneita uudesta (tai ehkei niin uudesta) kiinnostuksen ja fanituksen kohteestaan. Tämä yleensä johtaa siihen, että omaa innostustaan halutaan esittää julkisesti tavalla tai toisella, yksi tapa on tällaisten blogien taikka aiheenasi olevian Suntuubi-sivujen luominen, mikä on erittäin helppoa Suntuubin kotisivutyökalulla, jossa ei edes tarvitse HMTL:ää. Nämä yritelmät kuitenkin kuolevat usein nopeasti pois lukuisista syistä, kuten "ensi-ihastuksen" eli alkuinnostuksen laantumisesta, ja siitä johtuvan vähenevän kiinnostuksen takia. Myös mainitsemasi ihmisten vähäinen kiinnostus uusia Ginga-sivustoja kohtaan on yksi syy, mutta sen syitä on vähän muut kuin mainitsemasi: ihmiset kiinnostuvat omaperäisistä ideista, ja jos tekemäsi Ginga-sivusto (tai blogi) ei suuremmin poikkea niistä paristakymmenestä muusta aiemmin tehdystä, ei ihmisillä ole juurikaan syytä suuremmin seurata juuri sinun sivua. Tarjoamalla jotain omaperäistä, itse tuotettua sisältöä voit saada sivustollesi enemmän seuraavia, jotka tykkäävät hengentuotoksistasi.
    Usein ihmiset myös karttavat Suntuubiin tehtyjä Ginga-sivustoja ihan vain siitä syystä, koska Suntuubi yleensä mielletään paikaksi josta ei laadukasta kotisivua löydy. Tähän on ollut suurina vaikuttajina mainitsemani 10-14 vuotiaat fanit, jotka saattavat tehdä omat sivunsa siinä viidessä minuutissa ja jossa ei ole mitään omaa (esim. kuvat on voitu ottaa luvatta muilta sivuilta). Suntuubi ja mikä hyvänsä koira-aiheinen sivusto tuntuu ihmisten mielissä olevan monasti myös ihan synonyymi kuva- ja aihevarkaille, mikä on omiaan lisäämään ihmisten epäluuloisuutta Suntuubiin tehtyihin sivustoihin.

    Voisin puhua aiheesta varmasti enemmänkin, mutta tällä hetkellä pääkoppani lyö hieman tyhjää sillä kello alkaa olla paljon. Toivottavasti sait viestistäni edes jotain irti.

    ~Yamashita

    VastaaPoista